Pe fondul loviturii primite de poliția română în urma evenimentului când bărbatul acuzat de pedofilie s-a dovedit a fi polițist în cadrul Brigăzii Rutiere, România asistă la un conflict deschis între ministrul de Interne, Carmen Dan și premierul Tudose.

Totul a început de la momentul când Carmen Dan a solicitat demiterea șefului IGPR chestorul, Bogdan Despescu și înlocuirea acestuia cu chestorul Cătălin Ioniță. Premierul Tudose a refuzat însă demiterea lui Despescu, iar pe fondul atacurilor publice primite, Ioniță a negat în fața lui Tudose intenția de a prelua șefia IGPR.

Astfel că, Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan că l-a mințit și a afirmat că aceasta își va da demisia dacă va fi lăsată, demisie pe care premierul era pregătit să o accepte.

„Supărarea mea față de ministrul de Interne este următoarea. Am întrebat-o dacă e adevărat că refuză și mi-a spus că nu. La prânz l-am sunat pe domnul chestor să îl întreb eu. Dialogul a fost cam așa: <Sunt premierul, doriți această funcție?> și mi-a spus <Domnule premier, permiteți să raportez: M-am prezentat cu un raport la doamna ministru în care i-am spus că refuz, de atunci stau în antecameră, mi-a zis să aștept>. Un ministru care îşi permite să mă mintă în halul acesta… nu mai am ce să mai lucrez. Domnia sa şi-a exprimat luni, începând de luni că e dispusă să-şi dea demisia. În momentul ăsta, eu cred că i-o accept, dacă şi-o dă. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia”, a povestit Tudose la Antena 3.

În această seară, Carmen Dan a susținut o declarația de presă, afirmând că are acordul chestorului Ioniță privind preluarea șefiei IGPR, dacă aceasta va deveni vacantă. Ulterior, în urma atacurilor publice acesta s-a răzgândit. Mai mult decât atât, Carmen Dan a trimis Corpul de Control la IGPR să verifice cazul angajatului acuzat că a agresat sexual doi minori. În ceea ce privește demisia, Ministrul a precizat că Guvernul este unul politic, drept urmare ministri sunt numiți și demiși în forurile statutare ale partidelor.

„Am dispus astăzi trimiterea Corpului de control al ministrului la IGPR pentru a verifica respectarea procedurilor administrative de raportare a evenimentelor, dar şi aspecte care privesc gestionarea evenimentului de agresiune sexuală comis în data de 10 decembrie 2016 în Sectorul 5 al Capitalei şi înregistrat la Secţia 18 Poliţie. Fac precizarea că în acest caz, conform fişei de eveniment, autorul era indicat ca fiind agentul de poliţie Stan Eugen din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti. Din dorinţa de a mă asigura că raportul pe care dl Despescu îl va prezenta primului-ministru va fi unui obiectiv, am decis această verificare, considerând că o instituţie care este implicată direct în gestionarea evenimentelor nu se poate verifica singură. Guvernul este unul politic, iar miniştrii sunt nominalizaţi şi validaţi în forurile statutare ale partidelor din coaliţie şi tot colo se aprobă retragerea lor din Guvern” a afirmat Carmen Dan

 

 

Primeşte la prima oră a zilei cele mai noi ştiri din judeţul Cluj pe email!

Adresa de email:

Un serviciu oferit de către feedburner. Politica de confidenţialitate pentru abonaţi.