Sunteti aici:AdministrativÎn Cluj-Napoca sunt străzi inaccesibile pompierilor și ambulanțelor

În Cluj-Napoca sunt străzi inaccesibile pompierilor și ambulanțelor

Publicat in data

Dezvoltarea rapidă a Clujului a determinat apariția unor străzi, adevărate pericole pentru cei care aleg să locuiască în zonele periferice ale orașului. Cartiere noi au apărut ca ciupercile după ploaie, dezvoltatorii imobiliari primind autorizație de construire chiar dacă infrastructura lipsește cu desăvârșire. Unii clujeni așteaptă de ani de zile intrarea în normalitate prin asfaltarea străzilor, însă municipalitatea este depășită de situație.

Pompierii și ambulanțele nu pot ajunge la cei care au nevoie

Dincolo de pericolul reprezentat de aceste străzi pentru mașinile clujenilor, cea mai mare problemă este că nici echipajele de salvare nu au acces, astfel că sunt nevoite să ocolească, iar timpul de răspuns la eventualele solicitări crește foarte mult.

”Locuim pe str. Mircea cel Batran care, din pacate, se numeste strada doar in acte, in realitate nu e o strada, ci un drum plin cu denivelari impracticabil iarna sau in conditii meteo extreme. Accesul se face prin str. Huedinului, la fel de neasfaltata. Situatia este tot mai rea, de aprox. 10 ani de cand stam aici. Asta pentru ca incepand de 2 ani se construieste in nestire in jur, case unifamiliale, iar proprietarii vin pe acest drum cu materiale de constructii incarcate in masini de mare tonaj iar denivelarile cresc vazand cu ochii. M-am uitat in PUG si noi chiar facem parte din Cluj-Napoca, cred ca macar un drum peitruit meritam ca platitori de taxe. De ce autorizati constructii in zone neasfaltate? In 2010 a luat foc casa unui vecin de pe str. Sebastian Bornemisa iar pompieri au ajuns cu mare intarziere dat fiind accesul prin str Huedinului. Este necesar sa moara cineva datorita accesului impracticabil iarna pentru autospeciale ca mai apoi primaria sa se sezize si sa faca ceva?”, își exprimă nemulțumirea un clujean,

”Va rog sa interveniti cu piatra pe portiunile de drum foarte degradate de pe strada Hector Berlioz si strada Johann Sebastian Bach (cel putin acolo unde nu se mai poate trece cu masina), deoarece in caz de forta majora drumurile publice mai sus mentionate nu sunt accesibile masinilor de interventie ( pompieri, salvare, etc.), si sa introduceti strazile strada Hector Berlioz si strada Johann Sebastian Bach, proprietatea municipiului Cluj-Napoca, in ‘Inventarul bunurilor care apartin domeniului public al Municipiului Cluj-Napoca”, semnalizeaază un alt clujean

Și firmele de salubritate ajung cu întârziere

Clujenii semnalează faptul că sunt situații când din cauza drumurilor impracticabile, nici mașinile de ridicare a gunoiului nu ajung în fiecare zi.

”Nici Rosal nu ne ridica uneori deseurile, pe motiv ca drumul e impracticabil si stam saptamani intregi cu deseuri ca la Patarat. Suntem cetateni ai Clujului, ne onoram obligatiile si dorim sa fim tratati ca arare. 10 ani nu ati facut nimic cu infrastructura in zona, dar ati autorizat in continuare case. Nu mai zic de iluminatul public, inexistent si faptul ca venim uneori seara acasa printre cainii de pe deal, cu lanterna de la telefon. Toate astea in Cluj, din pacate”, potrivit unui clujean.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...