Sunteti aici:AdministrativGuvernul a abrogat OUG 13

Guvernul a abrogat OUG 13

Publicat in data

Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și al Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe a fost aprobat Memorandumul cu tema Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din ședințele Guvernului desfășurate la data de 18.05.2016 (extras) și la data de 31.01.2017 (integral). Informațiile vor fi făcute publice astăzi pe site-ul Guvernului.

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a cerut ca în perioada imediat următoare Ministerul Justiției să demareze de urgență dezbateri publice cu toate partidele politice și cu societatea civilă pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată astăzi.

Totodată, premierul a solicitat ministerului de resort parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege care care să pună în acord deciziile Curții Constituționale, Directivele europene, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, în vederea dezbaterii acestuia în Parlament.

”Tot ceea ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp si nu au fost puse in practică, este normal să își găsească transpunerea în cadrul legal. Decizia CCR este una obligatorie, toate aceste lucruri sunt obligatorii pentru cetățenii României. Am urmărit ce s-a întâmplat în toata tara, am văzut pozițiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele care nu transmiteau realitatea. Este nevoie de a avea o concordanță între deciziile CCR și cadrul legal. Voi demara o consultare cu toate celelalte partide, pornind de la deciziile CCR, poate excluzând pragul de 200.000 de lei, astfel încât după un dialog, în cel mai scurt timp să trimitem un proiect de lege către parlament pentru punerea in concordanță deciziilor CCR cu cadrul legal. Toate argumentele pe care noi le-am avut în susținerea OUG nu au fost bine comunicate, s-a creat confuzie, distorsiuni ce nu are legătură cu ceea ce s-a votat”, a declarat Grindeanu

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...