Sunteti aici:AdministrativAdministrația din Jucu, proiecte pentru dezvoltarea comunei

Administrația din Jucu, proiecte pentru dezvoltarea comunei

Publicat in data

Principala prioritate a administrației locale din comuna Jucu rămâne introducerea canalizării în satele comunei care încă nu sunt racordate la canalizare.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv primarul comunei Jucu, Dorel Valentin Pojar, a pregătit un proiect pe fonduri europene pentru a accesa banii necesari pentru introducerea canalizării în Jucu de Sus. Pentru canalizare aferentă satelor Vișa și Gădălin a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care se alocă suma de 125.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate.

”Avem depus un proiect pentru accesare de fonduri europene pentru introducerea canalizării în Jucu de Sus. În acest moment avem canalizare în Jucu de Mijloc și Jucu Herghelie. Chiar astăzi au fost recepționate lucrările pentru intopducerea canalizării. De șase ani s-a lucrat la acest obiectiv și astăzi a fost în sfîrșit finalizat. Pregătim acum proiectarea pentru introducerea canalizării și în satele Gădălin și Vișa. În același timp avem pregătit un alt proiect pe fonduri nerambrusabile pentru asfaltarea a 5 kilometri de drum comunal și un pod peste Someș. Noi am vrea cât de repede să fie canalizare în toată comuna Jucu. Proiectul pentru canalizarea în cele două sate, Jucu de Mijloc și Jucu Herghelie a întârzit foarte mult. A fost realizat pe o ordonanță de Guvern din 2007 și ulterior nu au fost fonduri suficiente. De asemenea, au fost și probleme cu firma care a câștigat licitația, firma câștigătoare a subcantractat unei alte firme care ulterior a falimentat. Sperăm că dacă vom avea fonduri, în Jucu de Sus în cel mult doi ani de zile va fie introdusă canalizarea. Dacă noi avem fondurile necesare, lucrările nu pot să dureze mai mult de 24 de luni, cu tot cu procedura de achiziție”, a declarat Marc Aurel, consilierul primarului din Jucu.

De asemenea, administrația din Jucu dorește să reabiliteze cădiri vechi pentru a le transforma în cămine culturale.

„Avem un singur cămin cultural în comună, la Vișa. La ora actuală fonduri se dau doar pentru reabilitări. Avem o clădire pe care dorim să o reabilităm și să o transformăm în cămin cultural. Suntem în tratative cu o firmă de proiectare care să facă un studiu de fezabilitate”, a declarat Marc.

„Doresc să rezolvăm situația căminelor culturale. În acest moment există un singur cămin cultural, la Gădălin, și îmi doresc ca fiecare sat să aibă un cămin cultural. Am în vedere un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea unor clădiri existente și transformarea lor în cămine culturale. În următoarea perioadă este posibil să accesăm fonduri nerambursabile pentru acest proiect. Vom reabilita o serie de clădiri vechi, neutilizate în acest moment, astfel încât să putem organiza programe culturale pentru săteni. În acest moment, zilele satului Jucu de Mijloc se organizează în mijlocul satului, neavând un cămin cultural la dispoziție”, a declarat și primarul.

Sportul continuă să fie o prioritate la Jucu. După ce vechea administrație a alocat fonduri importante pentru sport și actuala administrație are proiecte ce vizează activitatea sportivă. Astfel se dorește realizarea unei săli sport multifuncționale și a unui teren de fotbal în satul Vișa.

„Vrem să facem o sală multifuncțională care să fie folosită și pentru sport, dar și pentru alte activități. Și aici suntem la stadiul în care fezabilitate și apoi să găsim și sursele de finanțare, cu participare din bugetul propriu pentru că avem și posibilități de cofinanțare”, a declarat Marc.

Dacă actuala administrație reușește să implementeze proiecte pentru dezvoltarea comunei, Jucu poate să devină o destinație căutată de tineri, în special cei care lucrează în parcul indrustrial TETAROM. Companiile din TETAROM sunt în continuă dezvoltare, iar faptul că parcul industrial se găsește pe raza comunei Jucu, poate ajuta această localitate să crească. Dacă actuala administrație le va oferi condițiile și facilitățile necesare, tinerii ar putea să se stabilească în comună. De altfel primarul Valentin Dorel Pojar și-a manifestat această dorință.

„Dorim să creăm în continuare condiții pentru ca acești copii ai noștri să poată rămâne în comunitate, să fie condiții de muncă și de locuit, astfel încât copiii să se întoarcă și să creștem această comunitate”, a declarat primarul.

 

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...