Sunteti aici:EconomicOperatorii aerieni se bat pe stewardese la Cluj

Operatorii aerieni se bat pe stewardese la Cluj

Publicat in data

La un interval de trei săptămâni, doi dintre cei mai mari operatori low-cost ai Europei fac selecţii de personal de bord la Cluj-Napoca. Dacă Wizz Air s-a impus deja în topul companiilor care operează pe aerogara din Someşeni, până acum Ryanair s-a mulţumit să tatoneze terenul.  

Ryanair a anunţat că pe 15 februarie va organiza o recrutare de însoțitori de bord la Cluj, iar pe 17 februarie şi pe 7 martie, la București. Compania vrea să angajeze 100 de oameni din România. Cele trei interviuri vor fi derulate prin intermediul companiei de recrutare și training Crewlink şi sunt de tip Assessment Day, adică trebuie să fie trimisă o înscriere pe internet pentru a primi invitație la acest eveniment.

Cerinţele impuse de cel mai mare operator low-cost sunt vârstă minimă peste 18 ani, deținător de pașaport european, fără cazier, cu disponibilitate de a lucra imediat şi cu fluență în exprimarea scrisă și orală în engleză, persoană prietenoasă, deschisă și cu personalitate plăcută. Candidaţii trebuie să aibă înălțimea de 1,57-1,88 m, să fie în formă fizică bună, clinic sănătoşi pentru înot şi fără tatuaje vizibile, inclusiv cu uniformă cu mânecă scurtă.

Wizz vrea să păstreze angajaţii lângă aeroporturi

Pe 26 ianuarie, un alt operator important pe acest segment a organizat o asemenea selecţie. Interviul a fost tot de tip Assessment Day. Condițiile pentru a fi însoțitor de bord la Wizz Air sunt vârsta peste 18 ani, cel puţin liceul absolvit, fluență în engleză, scris și vorbit, cu avantaj pentru cunoaşterea limbilor bulgară, poloneză, ungară, lituanină, slovacă, cehă, dar şi experiența în customer service,

Înălțimea minimă stabilită de Wizz pentru femei este de 1,65 m, iar la bărbați, de 1,75 m, dar şi să atingă 2,1 m stând pe vârfuri, să nu aibă tatuaje vizibile, cu abilități de înot, cu o stare bună de sănătate şi cu dioptrii cuprinse între +/-4. O cerinţă specifică este ca viitorul însoţitor de bord să locuiască sau să fie dispus să se mute la cel mult 60 de minute față de baza la care va fi repartizat.

Ţinta Ryanair: 2,5 milioane de pasageri în România

Anul trecut s-a conturat infrastructura aviatică din România, cu un aeroport în primele 50 din Europa (Bucureşti), trei regionale (Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi) şi alte câteva bazându-se pe traficul intern şi pe câteva destinaţii externe. Wizz şi-a păstrat locul de lider, cu 5,5 milioane de pasageri (+23%), Blue Air este pe locul doi, cu 3,59 de milioane (+80%), iar Tarom, pe trei, cu 2,4 milioane (+1%).

Wizz Air va adăuga noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova. Blue Air îşi va dezvolta baza aeriană de la Cluj, în 2017 urmând să fie alocată o a doua aeronavă şi să fie deschise cinci noi rute. Ryanair a programat 2,5 milioane de pasageri în România pentru anul fiscal 2017-2018.

Pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj operează companiile ABC Air Hungary, Airest, ASL Airlines, Atlasglobal, Austrian Airlines, Blue Air, Lot Polish Airlines, Lufthansa, Silver Air, Tarom, Turkish Airlines, Vueling, Wizz Air.

INTRA IN DISCUTIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...

Sotia patronului Nello Construct, condamnată la închisoare pentru că a bătut minori

In sfârșit, s-a facut dreptate în cazul a două familii din Turda a căror...

Alte articole

Doi Grași pe ROȘU, bârfitori de radio-șanț vor să pună mâna pe Primaria Câmpia Turzii

Petre Pop și Adrian Mischian, doi bărbați fatali aflați la a doua tinerețe, unul...